Aleksandrów Łódzki

kantyna pracownicza

Projekt dotyczy zmiany aranżacji restauracji dla pracowników w zakładzie produkcyjnym. Naszym zadaniem postawionym przez Inwestora było ponowne zaaranżowanie wnętrza przez dobór nowych materiałów wykończeniowych i mebli. Dodatkowo, ze względu na zwiększenie się liczby użytkowników, należało raz jeszcze przemyśleć układ funkcjonalny – zoptymalizować go pod kątem komunikacji i liczby miejsc siedzących. Zmieniona została lokalizacja kącika kawowego. Układ sali dopasowano zmienionego kształtu linii wydawczej. Nietypowa jak na restaurację siedmiometrowa wysokość pomieszczenia, wymagała od nas zastosowania rozwiązań aranżacyjnych, które sprawią, że pomieszczenie nie będzie tak przytłaczające – uzyska mniejszą skalę i będzie bardziej kameralne. Z tego powodu zastosowano ramy drewniane pod którymi rozmieszczono stoliki, a nad linią wydawczą umieszczono zabudowę z płyt drewnopochodnych ukrywających przewody wentylacji mechanicznej. W strefie dla gości zastosowano zwieszane oprawy oświetleniowe. Restauracja otrzymała nowe umeblowanie – wprowadzono stoliki o zróżnicowanej wielkości i wysokości.